Guanyadors del concurs de joves cuiners/es i cambrers/es de Catalunya

Ens llevem ben d’hora i fem camí cap a Lleida, a l’escola d’hoteleria, on enguany es celebra el concurs de Joves Cuiners/es i Cambrers/es de Catalunya, organitzat per la Generalitat de Catalunya i la revista Cuines.
Ho portem tot: estris, plats, el vi, nervis, il·lusió i sobretot la certesa que la feina està feta. I ben feta. Han estat dies intensos de preparació, d’assajos, de dubtes, de seguretat en la feina que hem fet i en com s’han preparat el Rubén, l’Albert, la Marta i la Mireia. Però també d’incerteses, doncs ja sabem que en un concurs tot pot passar.
Arribem, descarreguem i ens situem. Saludem a tothom, entre ells un bon grapat d’exalumnes Joviat, amb qui compartim anècdotes i somriures. Sortegen l’ordre de participació i ens toca en 15è lloc. Molts estona per davant. Fins les 16h no comença el rock and roll. Creiem que això és positiu, doncs tens temps de sobres de calmar-te, situar-te i acabar de repassar mentalment el que has de fer.
Els professors acompanyants se’ns emporten a voltar per Lleida i deixem als nostres alumnes nerviosos, però concentrats.
I quan els toca, ho claven. Nosaltres no hem vist res, però els inputs que rebem dels membres del jurat que se’ns apropen son tots positius. Potser el millor, un senyor del jurat que ens diu: “s’ha notat que s’ho han passat molt bé i ens ho han fet passar molt bé a nosaltres”.
Comencen a repartir premis, passades les 18h. I finalment ens ho comuniquen. Guanyadors absoluts!
A posteriori, el Josep Sucarrats, director de la revista i del certamen, ens comenta que no hi ha hagut color, que han estat el millor grup en tot: en cuina, en pastisseria, en servei, en el còctel…
Moltíssimes felicitats al Rubén, a l’Albert, a la Marta i a la Mireia. I a tot l’equip de professors que aquests dies, entre tots, hem aportat el nostre granet de sorra per aconseguir aquest resultat. I per aconseguir formar alumnes que gaudeixin i facin gaudir la gent, com ha estat avui!
      
Josep Pelegrín