Com faig la preinscripció per al curs 2021-2022?

A punt de finalitzar el curs, arriben les dates en les que aquells que voleu estudiar un Cicle Formatiu de Grau Mitjà o Grau Superior, us heu de preinscriure per al curs vinent.

Potser alguns encara no teniu clar què voleu fer, però si teniu la idea de cursar algun dels cursos que oferim a l’Escola d’Hoteleria Joviat, per petita que sigui, us aconsellem fer la preinscripció.

La preinscripció és el procés a través del qual feu saber al Departament d’Ensenyament que esteu interessats en estudiar un curs en concret. Potser després canvieu d’opinió, potser encara no ho teniu del tot clar, però la preinscripció us permetrà adquirir el vostre dret de matrícula en determinats cursos. Així que la nostra recomanació és que tant si ho teniu clar com si no, feu la preinscripció i així us estalviareu haver de córrer a l’últim moment, o bé quedar-vos sense plaça.

PREINSCRIPCIÓ 2021-2022

Les dates que ha establert el Departament d’Ensenyament per a fer la preinscripció són les següents:

Cicles Formatius de Grau Mitjà: dates pendents de confirmar

Cicles Formatius de Grau Superior: dates pendents de confirmar

MODALITATS DE PREINSCRIPCIÓ

Les modalitats de preinscripció són les següents:

Sol·licitud electrònica

Sol·licitud amb suport informàtic

No s’acceptaran les sol·licituds que es presentin únicament en paper.

Només es pot presentar una sol·licitud de preinscripció per persona però s’hi poden indicar peticions d’admissió en diversos centres, cicles i torns, sempre ordenats per ordre de preferència.

A continuació us detallem els passos a seguir per a cada una de les modalitats.

Sol·licitud electrònica
  1. Cal que el pare, mare o tutor/a legal (si l’alumne/a és menor d’edat i no fa els 18 anys durant l’any 2019) o l’alumne/a (si és major d’edat o fa els 18 anys durant aquest any) s’identifiqui mitjançant:
  • el servei d’identificació idCat Mòbil
  • l’usuari GICAR (si es tracta de treballadors de la Generalitat de Catalunya)
  • altres certificats digitals, com el DNI electrònic o el certificat CATCert.

2) Cal disposar del número d’identificació de l’alumne. El podeu consultar aquí .

3) Omplir el formulari de solicitud. Trobareu les instruccions aquí

4) Enviar el formulari.

Un cop enviat el formulari la preinscripció haurà quedat tramitada i enviada al Departament d’Ensenyament. Durant el termini de presentació de sol·licituds es podran modificar les dades relatives als criteris de prioritat al·legats, així com dels ensenyaments i centres sol·licitats, si és necessari. En aquest cas les dades vàlides seran les de la darrera modificació.

Sol·licitud amb suport informàtic
  1. Cal omplir el formulari des del següent enllaç 
  2. Perquè el tràmit tingui efecte, cal imprimir, signar i presentar el resguard (en paper) al centre demanat en primera opció dins el termini previst per a la presentació de la documentació. En aquest resguard consta la documentació que cal presentar a l’efecte d’acreditació dels criteris de prioritat, si no s’han pogut validar electrònicament.

Un cop enviada la sol·licitud, i durant el termini de presentació de sol·licituds, es podran modificar les dades relatives als criteris de prioritat al·legats, així com dels ensenyaments i centres sol·licitats, si és necessari. En aquest cas les dades vàlides seran les de la darrera modificació. Un cop modificades les dades i enviades, caldrà imprimir el resguard i presentar-lo al centre demanat en primera opció.

ESTUDIS AMB MATRÍCULA OBERTA

D’altra banda, hi ha diferents cicles en els que no es necessita tramitar el procés de preinscripció. Són els següents:

En aquests casos, el procés de matrícula ja és obert i es pot gestionar a la recepció de la nostra escola.

Davant de qualsevol dubte, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres trucant al telèfon 93 872 69 88 o a secretaria@joviat.cat.

FAQS

  1. Fins al novembre no faig 18 anys. Puc omplir jo la sol·licitud o ho ha de fer el meu tutor/a? Si fas els 18 durant l’any 2021, l’has d’omplir tu.
  2. No tinc idCat mòbil i no sé com aconseguir-lo. El pots aconseguir mitjançant diferents processos, tots gratuïts. Aquí trobaràs tota la informació relacionada.
  3. Puc demanar al meu centre d’estudis actual el número d’identificació de l’alumne? Certament, el teu institut te’l facilitarà, però si vols, també pots aconseguir-lo automàticament al següent enllaç .
  4. Si faig la sol·licitud amb suport informàtic, he d’anar expressament al centre a portar la documentació? Sí. A través del suport informàtic no hi ha cap requeriment d’identificació formal i, per tant, cal acreditar-se al centre on es fa la preinscripció en primer lloc.