10 curiositats de la xocolata

Què en sabem de la xocolata? Per trencar una mica els tòpics, us expliquem 10 curiositats sobre la xocolata…

  1. La xocolata negra pura té menys greix i sucres que la resta, i una gran quantitat de magnesi, ferro. potassi, calci, fòsfor i vitamines B1, B2 i E.
  2. Aquest gust tant temptador que té la xocolata, és degut a què en la seva composició es detecten més de 500 connotacions de sabors. La vainilla i la maduixa en tenen menys de la meitat.
  3. En un estudi fet amb 20 mil voluntaris, van trobar que aquells que mengen un tros petit (7.5 grams, més o menys un quadret petit), van tenir millor pressió sanguínia i van reduir en 39% el risc de malalties cardíaques
  4. La xocolata pot ajudar a les persones a ser millors en les matemàtiques. Això és degut a certs flavonoides que conté la xocolata. Es va fer una prova científica amb estudiants i van ser millors en resoldre problemes matemàtics després d’haver pres una beguda calenta de xocolata.
  5. El cacau fa aixecar l’ànim ja que en la seva composició hi ha teobromina que és una substància que estimula el sistema nerviós.
  6. Aquesta embriagadora sensació que passa quan està enamorat es dóna perquè el cervell produeix feniletilamina. Es pot obtenir un efecte similar amb la xocolata, que conté la mateixa substància.
  7. La paraula bombó, prové de l’expressió francesa «bon bon» que vol dir dues vegades bo.
  8. El cacau té un gran poder antioxidant, més que qualsevol altra fruita per combatre els efectes de l’edat.
  9. La xocolata estimula la producció d’hormones en l’àrea de les emocions similars a les alliberades quan somriem.
  10. El país que consumeix més xocolata és Suïssa (10 Kg per persona i any) i el país que consumeix menys xocolata és Espanya (2 Kg per persona i any).

Així que, tots a menjar xocolata!!!

 

Jordi Pujol i Altarriba