La cura del capritx dolç

Diàriament estem bombardejats d’articles i programes de televisió que ens parlen dels verins blancs com ara: la farina, la sal i el sucre, tots refinats, dels problemes digestius que podem tenir menjant làctics i derivats i ens fan creure que estar sa és moda, i que tot plegat va lligat amb qui es fa vegetarià, vegà, qui deixa el gluten…

Tot plegat fa que quan anem a comprar al supermercat, estem més pendents de les etiquetes i les composicions del producte que no pas del producte en sí, el seu color, olor i les sensacions que ens transmet aquell aliment.

Si és veritat la frase “ets el que menges “ i menjar bon producte ens provoca felicitat, potser hem de trencar algun d’aquests missatges i de tant en tant fer la “cura del capritx dolç” deleitant-nos amb un bon pa, un bon croissant, un trosset de bona xocolata, un bon pastís o unes bones galetes ben cruixents que de ben segur ens provocaran sensació de plaer i benestar. Això si, tots aquests «bons» volen dir de qualitat, fets amb productes de qualitat.

Això si… sense abusar-ne, fent molt d’esport, portant una dieta equilibrada, bevent molta aigua i mantenint la ment desperta!

 

Jordi Pujol i Altarriba